עוגת פירות יבשים ב-5 דקות.
לממהרים מאד:
החומרים:
100 גרם אגוזים שבורים
100 גרם צימוקים
100 גרם שוקולד שבור לחתיכות
6 כפות קמח
6 כפות סוכר
2 ביצים שלמות.
הכנה:
מערבבים הכול, שמים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בניר אפיה (זה לוקח עוד דקה, עולה כמה אגורות וחוסך 5 דקות שטיפה וקרצוף אח"כ).אופים ב-175 מעלות צלסיוס עד שקיסם יוצא יבש.
יתרון נוסף: אפשר להקפיא ולהפשיר בשעת ביקור/ת פתע של החמות.
עוד מתכונים קלים ופשוטים תוכלו למצוא באתר "מעניין את הסבתא" או:
www.saba-sabta.co.il
לגמלאים וילדים בחופשה:
אם ההנחה שלי אמנם נכונה ובאמת יש לכם מעט יותר פנאי, או שאתם בוגרי הקורס לקריאה מהירה, הנה הרחבה עם פירושים:
אם יש בבית שאריות של פירות יבשים : משמשים, שזיפים, תמרים, תאנים - אפשר בהחלט להשתמש בהם, לאחר שתחתכו לחתיכות קטנות ובעיקר תזכרו להוציא את הגלעינים, כדי לא לבקר אצל רופא השיניים ללא תכנון מוקדם. גם את האגוזים אפשר להמיר בשקדים - לא קלויים ומומלחים, בבקשה - או בוטנים-שוב לא מומלחים, ומאד מומלץ ללא קליפה- למי שאוהב. מומלץ מאד לשבור אותם קודם או להכניס לשקית ניילון ולעבור עליהם עם מערוך כדי לפורר אותם, אבל אנא: לא ללחוץ יותר מדי, כדי שלא תתקבל חמאת בוטנים?
עוד עצה קטנה: אם אתם כבר מכינים עוגה ונכנסתם לכלים - מבלי לצאת מהכלים - כדאי להכין מנה כפולה, כלומר שתי עוגות. אחת לשימוש מיידי ואחת להקפאה. כפי שנאמר "תמיד טוב שיהיה בבית", אנו נאמר :"תמיד טוב שיהיה במקפיא". חוץ מזה, אם כבר אופים, חבל לא לנצל את האנרגיה עד תום.
לאלה מבינינו שמעדיפים לא להתפרע עם כולסטרול: במקום שתי ביצים לכל עוגה, אפשר להשתמש בשתי ביצים ושני חלבונים . במקרה זה, אני ממליצה להפריד את הביצים. ערבבו את החלמונים עם הפירות, הוסיפו את הקמח ובסוף להקציף את החלבונים עם הסוכר. הוסיפו את הקצף בעדינות, כדי שלא יישבר. העוגה תצא גבוהה יותר, אבל גם מעט יותר מתפוררת.
תיהנו ותשוויצו: עבדתם מעט ותקבלו הרבה מחמאות- עסקה טובה לכל הדעות.
קורה שורץ www.saba-sabta.co.il